Kompanija Schneider Electric, svetski lider na polju upravljanja električnom energijom i automatizacijom učestvovaće na BizIT konferenciji, koja okuplja predstavnike domaće privrede i stručnjake iz oblasti informacionih tehnologija, u organizaciji domaće ICT medijske kuće PC Press. Konferencija će biti održana 3. i 4. novembra 2015, u Klubu poslanika.

data centar

Vasilije Kodžopeljić, direktor IT biznisa u kompaniji Schneider Electric Srbija održaće dva predavanja na teme kako data centar može biti baš po vašoj meri kao i na koji način može biti energetski efikasan.

Jasno je da pravilno funkcionisanje data centara podrazumeva i nisku potrošnju energije i to je rastući zahtev i trend koji se pred njih postavlja. Pored toga, glavni izazovi ogledaju se i u visokoj raspoloživosti, velikoj gustini toplote, što većem kapacitetu po m2, permanentnom napajanju i hlađenju, dinamičkom opterećenju zbog virtualizacije, brzini implementacije, i troškovima.

Vasilije Kodzopeljic konferencija

Sa povećanim obimom posla, preduzetnici razmišljaju o pravljenju data centar po meri najvećeg razvitka firme, što predstavlja nepotrebno preinvestiranje. Kompanija Schneider Electric nudi rešenje – prefabrikovani moduli data centara koji se sastoje od modula različitih namena koji su u fabrici projektovani, testirani i na licu mesta se isporučuju kao gotovi moduli, u raznim snagama, oblika ISO kontejnera 20″ ili 40″. Postoje IT modul, modul za napajanje i modul za hlađenje, svi raznih snaga od 200kVA pa do 1.2MVA. Trošak investicije može se predvideti sa priličnom sigurnošću, mogu se planirati buduća proširenja, a održavanje ovakvog sistema je jednostavnije i lakše, finansijski isplativije.

Takođe, neophodno je učiniti sve da potrošnja energije bude efikasna i ekonomična, što se može pratiti i pomoću softvera StruxureWare za Data centre. Može se komandovati data centrom, optimizovati trenutna potrošnja energije, planirati buduće nabavke/isporuke električne energije, pratiti potrošnja energije i najmanjeg dela opreme u data centru.

Celokupan program konferencije možete pogledati na sledećem linku: http://bizit.rs/

O kompaniji Schneider Electric

Schneider Electric je globalni specijalista za upravljanje energijom i automatizacijom. Sa prihodima od 25 milijardi evra u 2014. godini, naših 170.000 zaposlenih uslužuju klijente u preko 100 zemalja, pomažući im da upravljaju svojom energijom i procesima na siguran, pouzdan, efikasan i održiv način. Od najjednostavnijih prekidača do složenih operativnih sistema, tehnologija, softveri i usluga, unapređuju način kako naši klijenti upravljaju i automatizuju svoje poslovanje. Naše povezane tehnologije će reoblikovati industije, tranformisati gradove i obogatiti živote. U Schneider Electric-u ovaj koncept zove se Life Is On.


Više informacija: Schneider Electric Srbija d.o.o., Vladimira Popovića 38 – 40, 11070 Novi Beograd, Srbija, Tel. +381 (0)11 3773 100 Fax. +381 (0)11 3121 222, www.schneider-electric.rs