Automatizacija industrijskih procesa sve više napreduje. Inovativne ideje i sve veća međusobna povezanost proizvodnih procesa dovodi industriju pred novi revolucionarni nivo industrijske strukture. Zahtevaju se procedure za samooptimizaciju, samokonfiguraciju i samodijagnostikovanje. Za to su potrebne elektronske i mehaničke komponente koje imaju sposobnost mrežne komunikacije. Wielnad upravo nudi široku paletu proizvoda is industrija 4.0 portfolija, koja zadovoljava “Smart Factory” potrebe.

wieland industrija 4

Visoka fleksibilnost, brzina i bezbedno međusobno povezivanje su osobine Wieland VPN rutera i svičeva. Mnoge varijante tehnologije povezivanja po industrijskim standardima, kao što su revos IT ili RST IT, garantuju pouzdane instalacije za svaki tip automatizacije. Zaštitne komponente, kao što su wietap prenaponska zaštita omogućavaju instalaciju u EMC zaštiti. Decentralizovani I/O fieldbus sistem ricos FLEX pomaže u implementaciji autonomnih proizvodnih procesa bez centralizovane kontrole. Bezbedonosno upravljanje uz samos® PRO COMPACT štiti i osoblje i opremu.

Visoki stepen individualnost proizvodnih pogona čini fleksibilne sisteme za instalaciju sve više bitnim. Revos i saris, standardizovana tehnologija povezivanja, zadovoljava sve ove zahteve. Sistemi za distribuciju napajanja gesis® i podis® idu čak i korak dalje: Inovativne tehnologije povezivanja omogućavaju brzo, lako i bezbedno izvođenje instalacije i kasnije njeno modifikovanje. Na taj način dobija se error-free instalacije praktično trenutno.

Alati za programiranje, kao što je samos® PLAN 5+, omogućavaju realizovanje bezbedonosnih funkcija čak i bez poznavanja bilo kog specijalizovanog PLC programskog jezika.

Wielnad nudi i odlična rešenja ne samo za komunikacije i bezbedonosne aplikacije, već i za konvencionalne električne instalacije mašina i sistema.

Povrh svega, posebnu pažnja obraćena je  na ekološki pristup očuvanja životne sredine jer Kontakti su zeleni.


Više informacija: Sobel d.o.o., Ustanička 125-I, Šumice, 11000 Beograd, Srbija, Tel/fax: 011/3087-507, 3087-064, http://www.sobel.rs