“Naša laserska tehnologija, pored brzine markiranja, ima niz drugih značajnih prednosti za potrošače. Videojet 7510 raspolaže laserskim izvorom velike efikasnosti sa očekivanim životnim vekom do 100,000 sati i sa prosečnim servisnim intervalom koji iznosi preko 10 godina neprekidnog rada u režimu 24/7. Videojet 7510 je za 90% energetski efikasniji u odnosu na naš poznati Nd:YAG laser od 100w.  Naš novi industrijski laser od 50w zaista spaja najbolje iz oba sveta – veće brzine markiranja, bolji kvalitet oznaka, veću pouzdanost i efikasnost i manje dimenzije”, kaže Markus Vetter, poslovni direktor Videojet-a.

7510-ClarityScreen
Kao odgovor na zahteve industrije za bržim laserskim obeležavanjem po plastičnoj ambalaži, metalnim pakovanjima i drugim industrijskim proizvodima, Videojet Technologies, svetski lider u industrijskom obeležavanju, markiranju i štampanju, predstavio je Videojet 7510 fiber laserski sistem od 50w kao dopunu svojim postojećim sistemima od 10w i 20w. Novi 7510 industrijski laserski štampač za markiranje i graviranje posebno je dizajniran za potrebe proizvođača prehrambene, farmaceutske i metalske industrije, koji ispisuju podatke, kao što su informacije o isteku roka upotrebe, serijski broj, broj lota i ostale važne informacije o proizvodnji,  na različitim  materijalima, uključujući plastiku – polietilen (HDP), polivinil hlorid (PVC), polipropilen (PP) i najlon, kao i metale – aluminijum i nerđajući čelik.

7510-0¯MU

Novi laserski sistem za ispisivanje proširuje polje primene Videojet fiber lasera. Kod površina kao što su aluminijum i ekstrudirana plastika, novi laser od 50w je 65-95% brži u odnosu na sistem od 20w i na taj način približava lasersko obeležavanje potpuno novom setu aplikacija velikih brzina. Farmaceutske kompanije mogu postići čak do 50%  veću brzinu obeležavanja kod blister pakovanja i više nego dvostruko veću brzinu kod bočica, u poređenju sa sistemom od 20w.

cap-green-7510

Novi fiber laser od 50w je odgovor rastućoj potrebi proizvođača za proizvodnim linijama većih brzina i maksimiziranjem kapaciteta. Obeležavanje po metalu i plastici, koje su tipične za pića, konzerve i ekstruziju, vrše se pri velikim brzinama proizvodnje. Sposobnost postizanja velike brzine kod ovog industrijskog lasera olakšana je i izrazito velikim markirnim poljem – dužine do 498 mm – što obezbeđuje više vremena da se željena poruka utisne na proizvod koji se kreće. “Naš novi model Videojet 7510 predstavlja optimalnu kombinaciju snage, veličine i izbora polja markiranja u svrhu postizanja značajnog povećanja brzine markiranja i protoka”, rekao je Vetter.

bev-can-detail-7510

Pored praćenja većih brzina linija, laser od 50w takođe obezbeđuje laserski zrak boljeg kvaliteta u odnosu na Nd:YAG lasere, što mu omogućava da radi brže od tradicionalnih lasera veće snage. Vetter dodaje:  “Kao primer, Videojet 7510 je do 63% brži nego naš Nd:YAG laser od 100w pri štampanju po plastičnoj i metalnoj ambalaži. Dodatna prednost zraka boljeg kvaliteta je to što oznake koje proizvodi izgledaju lepše kod određenih materijala. To znači da marketing službe kompanija sada mogu izabrati Videojet 7510, naš do sada najbrži laser, da bi dobili više ispisa na ambalaži svojih proizvoda i pakovanja i optimizovali estetski izgled oznake.”

Tube-PA-detail-2

Jedinica za markiranje kod ovog lasera je drastično manja u odnosu na prethodne. Ona je za 74% manja nego kod Nd:YAG lasera i omogućava mnogo lakše integrisanje u linije za pakovanje i drugu procesnu opremu. Izbor radne udaljenosti printera, koja varira od 122mm do 543mm, omogućava korisnicima da rade u okviru fizičkih ograničenja proizvodnih linija. Ovo, zajedno sa izborom ugla orijentacije glave lasera, omogućava fleksibilnost na proizvodnim trakama sa prostornim ograničenjima.

Novi industrijski fiber laser Videojet 7510 dizajniran je tako da smanji zastoje, poveća pouzdanost i radi efikasnije. Odsustvo lampi i diodnih modula kao i dodatnih optičkih elemenata koji su  prisutni kod većine konvencionalnih laserskih sistema velike snage, eliminiše potrebu za održavanjem u delu generisanja optičkog zraka. Pored toga, laserski izvor sa vazdušnim hlađenjem smanjuje složenost i učestalost održavanja koja se vezuje za spoljne sisteme sa vodenim hlađenjem.

CLARiTY-Laser-Controller-image-60497

Videojet traga za inovacijama u tehnologiji industrijskog laserskog kodiranja već skoro 30 godina, neprekidno  razvijajući lasere većeg kapaciteta, obezbeđujući bolji kvalitet oznaka i poboljšavajući efikasnost. Videojet 7510 je jedan od brojnih inovativnih laserskih proizvoda koje je Videojet lansirao u 2014. godini.


Više informacija: Trim d.o.o., Ribarska 83, 35000 Jagodina, Srbija, Tel/fax: 035/220-409, 245-409, e-mail: office@trim.rs, http://www.trim.rs