Schneider Electric, vodeca svetska kompanija u energetskom upravljanju i automatizaciji, objavila je da je drugu godinu za redom pozicionirana od strane Gartner, Inc. kao lider u Magicnom kvadrantu za Alate za upravljanje Infrastrukturom Data Centara – DCIM (Magic Quadrant for Data Center Infrastructure Management (DCIM) Tools1 ) za svoj softverski paket StruxureWare™ za Data Centre.
Drugi put uzastopno, Gartner je postavio Schneider Electric na vodecu poziciju u svom Magicnom Kvadrantu za DCIM alate, na bazi kriterijuma ‘kompletnosti vizije’ i ‘sposobnosti izvršenja’. Schneider Electic ovo priznanje doživljava kao potvrdu svoje sposobnosti da isporuci potpuno integrisano rešenje od kriticne infrastrukture do IT prostora, koje omogucava preglednost, upravljanje i automatizaciju koju korisnici zahtevaju radi uštede energije i OpEx-a, uz poboljšanje poslovnih performansi.

Schneider Electric DCIM

“Biznisi se sve više oslanjaju na digitalne informacije, što data centre transformiše od generatora troška u pokretace biznisa. Povezivanje DCIM-a sa IT Service Management-om (ITSM) obezbeduje potpuni uvid u data centar i formira osnovu softverski definisanog data centra”, izjavio je Soeren Brogaard Sensen, Vice President, Global Data Centra Software and Management Services, Schneider Electric. “Verujemo da je to što smo proglašeni za lidera u Gartnerovom Magicnom Kvadrantu za DCIM podržano našom sposobnošcu da menadžerima data centara pomognemo da donose informisane odluke zasnovane na znanju koje pruža široka analiticka platforma, posebno zbog toga što je naše rešenje segmentirano kako bi odgovaralo raznorodnim industrijama.”
Gartnerov ekstenzivni proces pregleda se bazira na 14 kriterijuma vrednovanja. Schneider Electric je pozicioniran najdalje zbog ‘kompletnosti vizije’ u Gartnerovom Magicnom Kvadrantu. Schneider Electric smatra da je ova pozicija rezultat sveobuhvatnosti softverskog rešenja StruxureWare za Data centre, koje se glatko integriše sa kompanijskim bilansom energetskih, zahteva za upravljanje objektom, i zahteva za napajanjem i hladenjem, cime pruža mogucnost integrisanog (holistickog) upravljanja svakim data centrom i pruža potpuni uvid i analizu podataka koja omogucava preduzimanje odgovarajuce akcije. Schneider Electric smatra da ce korisnici, uz pomoci StruxureWare za Data centre, moci lakše da sprovedu optimizaciju korišcenja, vremena dostupnosti, potrošnje energije i troškova, što ce rezultovati idealnim balansom visokog stepena raspoloživosti podataka i vrhunske radne efikasnosti.
Schneider Electric-ov paket StruxureWare for Data Cente omogucava maksimalnu efikasnost tokom celokupnog životnog veka data centra, od procene i planiranja do projektovanja, izgradnje i puštanja u rad.


Više informacija: Schneider Electric Srbija d.o.o., Vladimira Popovića 38 – 40, 11070 Novi Beograd, Srbija, Tel. +381 (0)11 3773 100 Fax. +381 (0)11 3121 222, www.schneider-electric.rs