Najnovija verzija automatizacionog softvera kompanije COPA-DATA, zenon 7.20 je uspešno prošla Windows 10 test kompatibilnosti. Softver radi pouzdano na novom operativnom sistemu i zadovoljava sve zahteve koji se odnose na sigurnost i kvalitet.

Krajem jula Microsoft je izdao Windows 10 – najbolji njihov operativni sistem do sada, kako oni kažu. Windows 10 će se u budućnosti konstantno apdejtovati, a zenonov pozitivan test rezultat potvrđuje da će ovaj softver i u budućnosti raditi besprekorno na Windows 10. Korisnici zenon softvera, stoga mogu svoje računare opremiti najnovijim operativnim sistemom već sada. Svi zenon projekti radiće efikasno od prvog trenutka.

EN_W10-Comp_cmyk_Blue1

Reinhard Majer, COPA-DATA menadžer proizvodnje, objašnjava: ”Naš softver je baziran na Microsoft tehnologiji. Prirodno, mi smo stoga zainteresovani za dalji razvoj Windowsa. Što se Windows 10 tiče, posebnu pažnju smo obratili na bezbednost i utisak koji korisnik ima dok koristi naš softver. Ova dva segmenta za nas su veoma bitna prilikom razvoja novih verzija. Srećni smo što korisnicima možemo ponuditi verziju zenon softvera koja je potpuno kompatibilna sa Windows 10.”

zenon i na Windows IoT Core
Uz ostale verzije, Microsoft je predstavio i novo izdanje Windows 10 IoT Core. Ovaj Windows je posebno razvijen za male i ebedovane uređaje – sa i bez displeja. Stefan Hufnagl, menadžer za integrisana rešenja u COPA-DATA, kaže:”Windows IoT Core nudi razvojnim inžinjerima i arhitektama sistema kreativnu slobodu. Platforma podržava mnoge programske jezike i “open source” opcije. U COPA-DATA smo se fokusirali na novu platformu i trenutni testovi su pokazali da naše PLC programsko okruženje bazirano na IEC 61131-3, zenon Logic, radi bez ikakvih problema na Windows IoT. Ugrađivanje industrijskih PLC komponenti u Windows IoT Core jedinice otvara put ka ekstremno interesantnim arhitekturama i topologijama. Usled niske cene platformi moguće je kreirati i fleksibilnu i robusnu mrežu. Na taj način se tehnologija međusobno dopunjuju pri formiranju blokova u inteligentnoj informacionoj mreži.”


Više informacija: EXOR ETI, Bulevar Zorana Đinđića 71/15, 11070 Novi Beograd, Srbija, 011/4077 165  www.exor-eti.rs

Više informacija: COPA-DATA GmbH, http://www.copadata.com